Hoe werk ik

Roos_coach voor

kinderen & ouders

Roos_coach is gespecialiseerd in kindercoach trajecten en oudertrajecten. 


Hoe ziet een kindercoach traject er uit ?


Als je een kindercoach traject van Roos_coach wilt voor je kind kun je contact met mij opnemen via het contactformulier. Ik zal dan op korte termijn contact met je opnemen en dan plannen we een eerste gesprek, de intake. De intake start eerst met jullie als ouders en het laatste gedeelte van de intake is met je kind erbij. Tijdens de intake zullen we de hulpvraag en de doelen bespreken en kijken we of we met elkaar verder willen en kunnen.

De intake is altijd gratis.


Ik werk het liefst ambulant. Dat betekent dat ik bij jullie thuis, op school of bijvoorbeeld bij de na-schoolse opvang langskom voor de afspraken met je kind. Zo kan je kind in de bekende omgeving blijven en zijn de afspraken vaak makkelijker in te passen in de bezigheden van alledag. Als dit niet kan dan beschik ik zelf ook over een ruimte waar je met je kind naar toe kan komen.


Een coachtraject bestaat meestal uit 5 afspraken, waarin ik een opbouw heb zitten van begin tot eind. De eerste keer zal vooral nodig zijn voor de relatie opbouw met je kind. We moeten elkaar leren kennen en zullen dat op een leuke manier doen, door bijvoorbeeld een grote tekening met je kind te maken waarop te zien is wat hij of zij allemaal al kan en waar hij of zij goed in is. Ook sta ik nog een keer stil bij wat je kind zou willen leren, veranderen of verbeteren. De keer daarna gaan we aan de slag met de gestelde doelen. Met behulp van bijvoorbeeld lego, (hand)poppen, auto's of dino's spelen we situaties na en kijken we wat er dan gebeurt met deze figuren. Ook kan ik hiervoor met creatieve dingen aan de slag, door te verven, te dansen of naar buiten te gaan om te bewegen. Verder maak ik graag gebruik van methodische spellen zoals het 'kinderkwaliteitenspel' of een 'doos vol gevoelens'. Ik zal in ieder geval aansluiten bij wat jouw kind leuk vindt en bij zijn doel voor het coachtraject. Zo kan ik voor ieder kind een uniek en bij hem of haar passend traject aanbieden.

Daarna ga ik met je kind aan het werk om de gestelde doelen te bereiken. We gaan daar steeds op een actieve, speelse en praktische manier mee aan de slag. Kinderen leren het beste spelenderwijs en door te oefenen, daar sluit ik op deze manier goed bij aan.

Vaak kunnen kinderen na 4 afspraken al aangeven wat ze geleerd hebben en hoe ze omgaan met de dingen waarvoor ze bij mij komen. De laatste afspraak werken we daar nog een keertje aan en zetten we de puntjes op de i.


Nadat we de coachingsafspraken eindigen zal ik met je kind en jullie als ouders een eindevalutie hebben en daar zal ik een verslag van schrijven.


Tussendoor heb ik met met jullie contact over het verloop van afspraken en hoe ik aan de gestelde doelen werk. Mochten er meer of minder afspraken nodig zijn, dan hoor je dat tijdig van mij.Hoe ziet een oudertraject er uit ?


Een coachtraject voor ouders bij Roos_coach heeft ook een vaste opbouw. We beginnen met een intake. Daarin bespreken we jullie vraag voor ondersteuning en de doelen waar jullie graag aan willen werken. Vaak zijn daarna 5 coachafspraken nodig om het doel te bereiken. De eerste coachafspraak zullen we nader kennismaken; wie zijn jullie, wat vinden jullie belangrijk in het leven, in het algemeen en in de opvoeding van jullie kinderen. Wat gaat er goed en wat kan er nog beter.

De keer erna gaan we kijken naar de situaties die goed gaan en de situaties die niet goed gaan. Waardoor komt dit verschil, wat doe je als ouders anders, welke ouder doet wat en hoe? zijn vragen die we dan gaan onderzoeken.

Vervolgens kijken we naar wat je kind nodig heeft en zal ik met mijn kennis en ervaring jullie daarin ondersteunen. Maar we doen het samen. Jullie kennen je kind het beste en ik kan jullie helpen met de ondersteuning en kennis die ik heb. Hiermee zorg ik voor een coachtraject dat precies past bij jullie en jullie kind.

Na 5 keer hebben we een eindevalutie en zal ik een verslag schrijven dat jullie van mij ontvangen.


De coachafspraken en de evalutie worden bij elk traject per keer gefactureerd.

Ik werk in de regio Woudenberg, als de enkele reisafstand boven de 15 km komt zullen er reiskosten bijkomen.


Copyright @ All Rights Reserved